Om oss

Jag som har kenneln heter Jaana Persson och vi finns i norra Stockholm, i Åkersberga. Jag har varit aktiv i brukshundklubben i cirka 30 år och hundar har alltid varit ett stort intresse för mig. Allt började när jag som barn och fick följa med min mormor när hon tränade och tävlade med sina schäfrar. Hundintresset ligger i släkten och min moster i Finland har schäferuppfödning och det fick upp mitt intresse för avel. Min morbror i Sverige har också tränat och tävlat med sina schäfrar, Även han föder upp schäfrar. Min första hund hade jag hemma hos mina föräldrar, en irländsk setter, och vi tränade tillsammans på brukshundklubben Solna - Sunbyberg, 1978 gick jag min första kurs med honom.
När jag och min man, Stefan, flyttade ihop skaffade vi oss en collie Ami'hills Buddy-Holly "Jim" född -83). Samtidigt som vi hade Jim skaffade vi en till collie "Rocky"och Stefan och jag var båda aktiva på brukshundklubben och i collieklubben. Tillsammans med Jim tävlade jag i lydnad och i spår. Rocky hade tyvärr problem med sina höftleder och han blev inte gammal. Efter honom har schäfrarna varit i fokus och här är de schäfrar som tidigare funnits på kenneln:

Rebell's Gosco "Gosco" -84.
- Tävlade i spår.
- Lämnade oss tidigt p g a sjukdom

SBCH Rebell's Jasmine "Lisa" -88.
- SBCH i spår
- Två cert i skydds
- Tävlade SM i spår -92 Piteå
- Blev 13 år gammal

Uschigårdens Zäta "Zeb" -93
- Tränade i spår, sök och skydd
- Certpoäng i spår
- Uppflyttad högre klass skydd
- Korad godkänd mentaldel (hade överbett ej godkänd exteriört), tävlade sparsamt p g a sjukdom
- Blev nio år gammal

Korad Grebirt's Quantas "Quantas"-01.
- Två cert i spår
- Korad 294 poäng
- P g a av skada i halsen är han nu sällskapshund.

LPI LPII Quattrågårdens Agassi "Bertil" - 02
- Tävlade i lydnad och vann på i ettan och i tvåan
- Familjehund
- Blev tyvärr bara 7,5 år efter tragiska omständigheter(magsäcksomvridning)


Idag finns tre schäfrar på kenneln:
SE BCH KORAD Entre´s Iza "Iza"

Anjolis Dynamite ( Duffe)

Henry

+ Carhartt Carmen Electra ( Cajsa) Cavalier King Charles Spaniel

Mål med min hundavel är att hundarna ska vara:
- Friska
- Sunda
- Mentalt stabila  
- Arbetsglada

Schäferhundar kräver motion och aktivering för att må bra. Om du köper hund av mig vill jag att du höftledsröntgar, armbågsröntgar och går MH-test. Jag kan även erbjuda träningshjälp.
Min familj består av min man och mina tre barn. Angelica är min äldsta dotter och hon bor i Uppsala där hon studerar till veterinär. Hon är uppvuxen på brukshundklubben och hundintresset håller i sig och hon har två pomeranians.  Andra barnet Joakim är också uppvuxen på brukshundklubben. Han ställer alltid upp när jag behöver hjälp med hundarna. Yngsta dottern Linnea är även hon uppvuxen på brukshundklubben. Hon tränar och tävlar med sitt gotlandsruss Celsius i ponnytrav. De har haft stora framgångar på travbanan.
Vi har även en katt ibland alla schäfrarna, Tommie heter han och han är mycket snäll och trevlig katt. Mamman är norsk skogskatt och pappan är okänd.

 

© Copyright Kennel Anjolis
Design & Layout 2008 Lisa-Maries Dezign